Konsultan bisnes online
Saya menjalankan beberapa perniagaan, yang menjurus kepada konsultansi bisnes online dan juga pemakanan kesihatan, serta dalam proses penjenamaan semula butik barangan ibu menyusu dan bayi dan beberapa aktiviti sukarela yang saya terpaksa berhentikan seketika kerana sibuk dengan kerjaya yang lalu.

Rutin sebagai WAHM
Setiap hari saya bangun jam 6 pagi, menyiapkan kelengkapan suami ke pejabat dan anak-anak ke tadika. Selepas menghantar mereka, samada saya terus pulang ke rumah, atau ke pasar, atau berada di 'pejabat bergerak' saya di Suria KLCC atau The Curve untuk menyiapkan kerja-kerja. Selepas itu saya menyiapkan pesanan pelanggan serta pengurusan rumahtangga, sebelum mengambil anak dan suami pada sebelah petang.

Saya suka membaca dan masa senggang biasanya saya habiskan dengan membaca. Waktu malam biasanya masa untuk keluarga, bersama anak-anak menonton rancangan kegemaran mereka, mengajar mereka dan sebagainya. Biasanya saya akan kembali ke komputer setelah anak-anak tidur.  Selalunya dalam jam 12 tengah malam ke atas.

Mommy Lyna
Sumber:
http://superwahmsupermom.blogspot.com/


Sukses adalah suatu ukuran yang subjektif.  Ada yang merasakan sukses bila mana mereka mendapat pendapatan yang banyak berbanding semasa bekerja makan gaji.  Bagi saya sukses sebagai wanita/ibu berkerja dari rumah adalah apabila keluarga bahagia, terjaga dan ada di depan mata, punya masa untuk mendidik anak, sentiasa bersedia menjaga makan pakai dan sakit pening mereka.  Rezeki wang ringgit adalah bonus atas usaha dan pengorbanan dalam perniagaan.  Mungkin rezeki yang datang itu sedikit di mata kasar tetapi yang saya cari biarlah ia berkat.
Saya percaya sebagai seorang isteri, redha suami dalam membuat sesuatu urusan adalah sangat penting.  Saya selalunya akan meminta pendapat suami sebelum meneruskan perancangan dalam perniagaan saya.
Motivasi dalam diri sangat penting.  Bekerja dari rumah tidak sama seperti bekerja makan gaji di pejabat.  Pengurusan masa juga sangat penting kerana kita mungkin akan melakukan pelbagai kerja dalam satu masa sehingga kita lupa yang mana satu perlu diutamakan. Pengasingan kerja tidak wujud bila menjadi ibu yang bekerja dari rumah tanpa pembantu, jadi perlu tangkas menyelesaikan pelbagai urusan.  Pastikan ada target setiap hari supaya sentiasa produktif dalam urusan bisnes.
 
Sentiasa cuba menyelesaikan tugasan berkaitan bisnes secepat mungkin walaupun due date masih panjang kerana kita tidak pasti dengan keadaan kesihatan keluarga.  Bersedia menghadapi masa di mana sumber pendapatan tidak menentu, jangan merasa sedih dan sentiasa percaya rezeki pemberian Allah ada jika kita berusaha.
Farah Fahizah
Sumber: http://superwahmsupermom.blogspot.com/
Mahu mula bekerja dari rumah? Ini pakej WAHM, SAHM, SOHO sesuai bahan bacaan asas.Bayar RM100 sahaja untuk pakej ini

Pakej Asas Wahm Soho: Bekerja Dari Rumah
Promosi bermula 1 Jun hingga 30 Jun 2013.
Harga asal : RM125
Harga promo: RM100

bonus 1 : dropship produk sunnah
bonus 2 : dropship produk buku


Bayar di sini, saya mahu pakej WAHM SOHO harga baik hati RM100
http://www.kedaibukuonline.biz/index.php/tempahan


Harga ini sah sehingga 30 Julai 2013 sahaja.  Miliki sekarang maksudnya beli dua dapat free 1 ebook.

Tiga ebook di atas adalah bacaan asas.

1)     Ebook Asas Blog dan Penulisan
Ini adalah permulaan untuk untuk mencari tapak awal pasaran dan sasaran pelanggan. Sama ada blog persendirian dan blog bisnes. Analisa awal sangat penting untuk pemilihan blog yang sesuai. Saya sertakan bersama kajian kes iaitu analisa blog pelajar-pelajar yang mengikuti kelas saya.

Analisa pengalaman dan kepakaran untuk memulakan blog pertama.
Panduan penulisan, membina blog berpengaruh, suka dibaca khalayak.
Teknik mudah menggunakan blog, menyiapkan ebook atau manuskrip pertama.

Blog sebagai salah satu cara promosi produk untuk pemasaran online.
Mahu menulis tetapi tidak tahu cara.  Mahu mempunyai blog sendiri, tidak tahu asas dan langkah demi langkah.

2)     Ebook Super WAHM Super Mom
Adalah kesinambungan dari ebookwww.janawangdirumah.com.  Sangat penting untuk mengetahui setakat ana cabaran bekerja atau bisnes dari rumah. Saya ada banyak menerima soalan sebegini?

"Bagaimana saya mahu mula, saya tidak pernah mengusahakan bisnes?"
"Bolehkah saya berhenti kerja dan mula berjualan online?"
"Bagaimanakah pendapatan saya selepas berhenti?"

Jawapan umum saya pasak kepada tiga perkara.
Bina senarai pelanggan dan jualan sebelum kalian benar-benar berhenti.
Lakukan secara sambilan, lakukan secara serius.  Jika pulangan sudah stabil, barulah fikirkan langkah seterusnya.

Bekerja sendiri maksudnya kita menyerahkan 100 peratus keupayaan usaha atau kebergantungan rezeki kepada Allah.  Kesemuanya saya sudah masukkan perkongsian pengalaman sebenar ibu-ibu yang bergelar WAHM SOHO dalam ebook Super WAHM Super MOM.  Mahu atau tidak dari segi persediaan fizikal dan mental kalian perlu cari seberapa banyak maklumat.  Lakukan secara sambilan sebelum lakukan sepenuh masa.

3)     Ebook panduan mula butik online dan offline
Ebook ini juga langkah demi langkah butik online dan offline.  Juga perkongsian dua usahawan yang sudah pun berpengalaman dalam mengusahakan butik.Miliki pakej asas WAHM SOHO di atas dengan harga RM100

0 Ulasan