Normi seorang ibu bekerja di rumah berkongsi dengan saya.  "Cabaran yang sukar adalah apabila anak asyik berkepit dengan kita. Berilah mereka apa sahaja mainan, aktiviti, masih juga mahu duduk bersama kita. Jika mengadap komputer, mereka juga mahu sama menulis blog."

Ok, kita kembali semula apa tujuan asal untuk kita kembali berada di rumah. Sudah tentu imbangan keluarga dan kerjaya. Anak-anak adalah antara kriteria pertama yang kita jadikan alasan. Untuk mengurus mereka. Tidak lagi perlu hantar ke pengasuh atau di bawah tanggungjawab pembantu rumah.

Penyelesaiannya adalah bekerja di rumah. Cabarannya bagaimana pula untuk menangani dan mengurus anak-anak, baca lagi perkongsian selanjutnya dalam ebook super wahm super mom ;)Dapatkan ebook di atas dengan harga istimewa.  Tiga ebook ini adalah bacaan asas. 

1) Ebook Asas Blog dan Penulisan
Ini adalah permulaan untuk mencari tapak awal pasaran dan sasaran pelanggan.  Sama ada blog persendirian dan blog bisnes.  Analisa awal sangat penting untuk pemilihan blog yang sesuai.  Saya sertakan bersama kajian kes iaitu analisa blog pelajar-pelajar yang mengikuti kelas saya.

Analisa pengalaman dan kepakaran untuk memulakan blog pertama.  
Panduan penulisan, membina blog berpengaruh dan suka dibaca khalayak. 
Teknik mudah menggunakan blog, menyiapkan ebook atau manuskrip pertama.
Blog sebagai salah satu cara promosi produk untuk pemasaran online.
Maha menulis tetapi tidak tahu cara? Mahu mempunyai blog sendiri, tidak tahu asas dan langkah demi langkah.

2) Ebook Super WAHM Super SOHO
Adalah kesinambungan dari ebook www.janawangdirumah.com 
Sangat penting untuk mengetahui setakat mana cabaran bekerja atau bisnes dari rumah. Saya ada banyak menerima soalan sebegini?

"Bagaimana saya mahu mula, saya tidak pernah mengusahakan bisnes?"
"Bolehkah saya berhenti kerja dan mula berjualan online?"
"Bagaimanakah pendapatan saya selepas berhenti?"

Jawapan umum saya pasak kepada tiga perkara.
Bina senarai pelanggan dan jualan sebelum kalian benar-benar berhenti.
Lakukan secara sambilan, lakukan secara serius. Jika pulangan sudah stabil, barulah fikirkan langkah seterusnya.
Bekerja sendiri maksudnya kita menyerahkan 100 peratus keupayaan usaha atau kebergantungan rezeki kepada Allah. Ke semuanya saya sudah masukkan perkongsian pengalaman sebenar ibu-ibu yang bergelar wahm soho dalam ebook super wahm super mom. Mahu atau tidak dari segi persediaan fizikal dan mental kalian perlu cari seberapa banyak maklumat.
Lakukan secara sambilan sebelum lakukan sepenuh masa.

3. Ebook panduan mula butik online dan offline
Ebook ini juga langkah demi langkah butik online dan offline. Juga perkongsian dua usahawan yang sudah pun berpengalaman dalam mengusahakan butik.

 

0 Ulasan