Pilih satu niche dan bina blog serta laman web. Mula dan fokus dahulu dengan satu niche yang anda pakar dan memudahkan untuk anda mengembangkan jaringan anda di kawasan anda dahulu. Setelah itu, barulah mula di luar kawasan-kawasan lain.

4) Kemaskini Blog
Membuat duit di internet adalah sesuatu yang berlaku 24 jam sehari tujuh hari seminggu.  Jika anda mempunyai blog, cuba untuk mengemaskini sekurang-kurangnya sekali sehari. Menjawab setiap e-mel pelanggan dalam tempoh 24 jam. 

5) Iklan
Jangan cuba buat duit dengan cara mudah melalui iklan sahaja.  Iklan adalah salah satu cara untuk buat duit di blog.  Pembaca mahukan informasi terkini dan menarik. Tidak semua orang sukakan iklan.  Jika suka pasti mereka akan klik dan anda akan dapat komisen. 

6) Pelbagaikan Idea

Jangan letak semua telur di dalam satu bakul.  Pelbagaikan produk.  Walaupun anda mempunyai idea-idea yang terbaik, produk terbaik atau apa-apa lagi yang terbaik, ia tidak bermakna bahawa ia akan memberi anda hasil yang banyak. Sebagai contoh, jika anda mempunyai kedai online widget, anda juga perlu memastikan untuk mempunyai blog widget (dengan iklan dan program-program pemasaran affiliate).  Dengan cara mempelbagaikan produk anda, duit yang masuk pun dari pelbagai sumber.

Untuk lebih memudahkan anda faham dan ingin tahu lebih lanjut pasal blog, boleh sertai kami di kelas blog.


Boleh belajar buat blog atau fanpage untuk bisnes.

Kelas fleksibel dan santai.  Jom belajar.

Emel saya di norazizahsudin@gmail.com

 
0 Ulasan