Nak buat duit di internet?  Mudah ke?  Untuk permulaan boleh buat blog sebagai alat pemasaran. 

Blog boleh dijadikan sebagai alat pemasaran untuk membuat duit di internet seperti Google AdSense, ruang pengiklanan, pemasaran affiliate dan ebook. 

1) Google AdSense - akan dibayar apabila setiap iklan diklik.  
2) Affiliate - apabila seseorang membuat jualan di laman web anda, anda akan mendapat bayaran untuk setiap jualan.
3) Ruang Pengiklanan - ini adalah salah satu cara yang boleh mendatangkan pendapatan lumayan setiap bulan dan mendapat trafik tinggi.   
4) Ebook - ebook adalah salah satu daripada produk informasi dan menjana pendapatan pasif.  

Blog boleh digunakan untuk menjana pendapatan.  Bermula dengan niche yang anda pilih dan blog sebagai alat pemasaran untuk mencari trafik yang anda perlukan.  Gunakan idea-idea kreatif untuk menjadikan blog anda sebagai alat pemasaran yang berkesan dan disukai pembaca. 

Untuk yang berminat dan ingin belajar buat blog, setiap pendaftaran layak :  
1) Mendapat dua ebook percuma - ebook Mula Bisnes Butik Online / Offline dan ebook Super WAHM Super Mom (pengalaman sebenar bekerja di rumah).  
2) Pakej penjimatan sebanyak RM75.  
3) Layak menikmati ruang tapak iklan bernilai RM100.

Kelas asas blog yang sedang berlangsung di Akademi Bekerja di rumah ini ada dua kategori iaitu :

1) Kelas asas blog penulisan - untuk belajar menulis, berkongsi pengalaman hidup, kepakaran dan kemahiran. Sesuai juga untuk yang sudah ada blog sendiri.  Membina penjenamaan diri dan blog berpengaruh yang suka dibaca pelawat.  Malah ada juga yang hanya berkongsi hobi dan minat.  Dari situ juga lama-kelamaan boleh menjana pendapatan.  Jadikan blog sebagai travelog kisah perjalanan hidup, untuk tatapan anak-anak.

2) Kelas asas blog fanpage - sesuai untuk yang mahu bisnes dan baru hendak memulakan bisnes.  Kalau tiada produk, kami sediakan produk untuk dropship.  Jika ada boleh promosi produk sendiri.

Hubungi saya untuk analisa sebelum masuk kelas.

Email : norazizahsudin@gmail.com
SMS/Whatsapp : 019-7461502


0 Ulasan