Sejak pagi hujan turun dengan lebatnya.  Hari ini hendak ke Kipmart beli barangan dapur.  Kalau tidak pergi hari ini, dapur tidak berasaplah.  Jadi kena juga pergi.  

Waktu begini parkir banyak kerana kebiasaannya orang akan membeli pada waktu petang atau malam.  Sampai sahaja di kawasan parkir, ternampak orang mengedar iklan barangan keluaran mereka.  Ada iklan kereta, iklan makanan dan iklan telefon.  Ini dipanggil pemasaran secara offline.  Musim hujan begini pun mereka meletakkan di cermin kereta semua pengunjung Kipmart.  Masuk ke dalam Kipmart, banyak pula banner yang tergantung kiri kanan kedai.  Ada yang panjang, pendek, kecil dan besar.  Semuanya diletakkan nama website masing-masing.  Sungguh canggih zaman teknologi sekarang.  Siapa yang tahu internet mudah untuk melayari laman web tersebut tetapi untuk yang tidak tahu menggunakan internet hanya dapat menelefon sahaja.

Saya lihat ramai surirumah yang datang ke Kipmart waktu begini.  Sempat juga menjeling-jeling di kiri kanan semasa melintasi mereka.  Canggih surirumah zaman sekarang.  Semuanya ada handphone dan tab gajet terkini.  Jadi jangan pandang rendah surirumah zaman sekarang. Bukan calang-calang surirumah ya.

Berbalik kepada iklan tadi, sempat juga saya mempromosikan bisnes iklan saya kepada mereka.  Nampak macam mereka berminat.  Untuk yang ingin nak mengiklankan bisnes mereka di internet boleh hubungi saya.  Iklan anda akan diiklankan di sini.

Untuk surirumah yang berminat hendak belajar buat blog dan bisnes fanpage, boleh juga hubungi saya di norazizahsudin@gmail.com untuk dianalisa.  

Tidak rugi masuk kelas kerana kami telah berjaya menghasilkan ebook butik dan ebook bisnes makanan.  Tiada produk, kami sediakan.  Bila dah pandai buat satu blog, dah boleh buat blog lain untuk produk sendiri.  

 
Saya pasti ramai surirumah di luar sana yang mempunyai pelbagai kemahiran tetapi tidak tahu bagaimana hendak menterjemahkan ke dalam penulisan.  Jadi inilah masanya untuk bermula. 

Anda adalah seperti apa yang anda fikirkan.  Bagi menukar keputusan, tukar pemikiran, perasaan dan tindakan.

0 Ulasan