Tukarkan hobi kepada bisnes.  Menarik bukan?  Banyak cara yang boleh dibuat jika anda benar-benar minat dan ingin menjadikan hobi untuk menjana pendapatan.  

Banyak hobi boleh menjana pendapatan seperti membuat kraftangan, menjahit, memasak, menulis, melukis, membina blog dan sebagainya.  Setiap dari kita mesti mempunyai minat dan kepakaran masing-masing.  Jadi jadikan minat itu sebagai bisnes anda.  Mulakan dengan membina blog dan mengambil pesanan. 

Sebagai contoh, kraftangan.  Perniagaan ini boleh dijalankan secara online dan offline.  Anda boleh membuat blog dan kedai sendiri.  Gunakan media sosial seperti FB sebagai contoh untuk promosi.  Ramai orang telah berjaya dengan hanya menjual barang kemas buatan tangan, barang perhiasan seperti botol kaca, pakaian, aksesori dan barangan rumah.  Terdapat permintaan yang tinggi untuk produk buatan tangan ini.  Jika anda mempunyai kemahiran, mulakan dari sekarang dengan menjana pendapatan aktif. 

Untuk memulakan bisnes online agak mudah.  Anda hanya memerlukan :

1)  sebuah komputer untuk berkomunikasi dengan pelanggan dan memasarkan produk anda.  
2)  sebuah kamera untuk mengambil gambar produk anda.
3)  produk yang akan dipasarkan.  
4)  blog atau laman web untuk menjual barangan anda.  Blog adalah tempat yang sesuai dan padat mengenai barangan yang akan dipasarkan.  Terangkan secara detail tentang produk dan terdapat ruangan pertanyaan dan pembayaran di blog anda.

Jika anda seorang yang mahir tentang sesuatu produk, buat duit dengan hobi anda.  Selidiki pasaran anda.  Bina blog untuk pasarkan produk anda.  Dengan pelaburan yang kecil anda sudah boleh mula menjana pendapatan walaupun dari rumah.

Kami di Akademi Bekerja dari Rumah telah menyediakan platform tersebut.  Anda cuma perlu jawab analisa dan kami akan mengajar berdasarkan analisa anda.  Sempena bulan promosi, kami akan berikan anda :

1) dua ebook percuma - ebook Mula Bisnes Butik Online / Offline dan ebook Super WAHM Super Mom (pengalaman sebenar bekerja di rumah).
2) Pakej penjimatan sebanyak RM75 dan
3) layak menikmati ruang tapak iklan bernilai RM100.

Kami juga menawarkan dua kelas asas blog iaitu :

1) Kelas asas blog penulisan - untuk belajar menulis, berkongsi pengalaman hidup, kepakaran dan kemahiran. Sesuai juga untuk yang sudah ada blog sendiri.  Membina penjenamaan diri dan blog berpengaruh yang suka dibaca pelawat.  Malah ada juga yang hanya berkongsi hobi dan minat.  Dari situ juga lama-kelamaan boleh menjana pendapatan.  Jadikan blog sebagai travelog kisah perjalanan hidup, untuk tatapan anak-anak.

2) Kelas asas blog fanpage - sesuai untuk yang mahu bisnes dan baru hendak memulakan bisnes.  Kalau tiada produk, kami sediakan produk untuk dropship.  Jika ada boleh promosi produk sendiri.


Hubungi saya untuk info selanjutnya :
Email : norazizahsudin@gmail.com
SMS/Whatsapp : 019-7461502


0 Ulasan