Tahun 2014 bakal tiba 2 bulan lagi.  Saya perlu laju dan pecut untuk capai matlamat 2013.  Jika tidak, saya akan bawa ke tahun 2014.  Alhamdulillah, saya sentiasa fokus dan komited dengan bisnes saya. 

Ebook 101 home based bisnes tulisan pengasas akademi, Pn. Masayu Ahmad boleh dijadikan panduan untuk yang masih belum tahu bisnes apa yang ingin diceburi.  Ada yang nampak dan tahu idea bisnes apa yang diinginkan, cuma tidak tahu untuk bermula. 


Ebook 101 Home-Based Bisnes ini sangat menarik isi kandungannya :
Bab 1 : 101 Idea Home Based Bisnes
Bab 2 : Mula Bisnes Tanpa Modal
Bab 3 : Rancang, Sasar Matlamat
Bab 4 : Strategi Pemasaran Online
Bab 5 : Strategi pemasaran Offline
Bab 6 : Operasi Dari Rumah
Bab 7 : Khidmat Pelanggan Online
Bab 8 : Produk digital vs produk fizikal
Bab 9 : Strategi Pemasaran Gaya Rasulullah
Bab 10 : Rahsia Bisnes Siti Khadijah
Bab 11 : Pengalaman Usahawan Sukses
Di samping idea di atas, anda boleh juga menulis di blog.  Bina blog, cari topik yang anda minati dan mulakan blog mengenai topik ini.  Apa yang anda perlukan adalah sebuah komputer, sedikit masa dan tenaga untuk sentiasa menulis. 

Untuk yang pandai membuat kek, biskut dan lain-lain berkaitan bakeri boleh mula mengembangkan kepakaran anda secara online pula.  Bina blog di alam maya.  Pasaran lebih luas.  Cari maklumat tentang bakeri di internet dan mulakan tugasan anda.  

Membuat kad ucapan atau hari lahir juga boleh dikembangkan.  Bakat seni yang anda ada boleh dijadikan sampingan untuk menjana pendapatan.  Jual secara online pula.  

Jika anda suka memasak, mulakan perniagaan katering dari rumah. Buat katering secara kecil-kecilan di samping mempromosikan di blog.  Boleh juga menjual di kilang menggunakan van, ambil tempahan dari pejabat dan kilang dan lain-lain. 

Perkhidmatan menjaga kanak-kanak juga boleh dimulakan di rumah.  Siapkan kertas kerja, dapatkan lesen dan daftar untuk kursus penjagaan kanak-kanak jika anda bercadang untuk mempunyai taska atau tadika.   Jika anda suka kanak-kanak dan mempunyai banyak masa dan ruang di rumah, ini adalah perniagaan yang sempurna untuk anda.

Sebenarnya banyak idea home based bisnes boleh anda buat.  Cari minat dan kepakaran anda.  Mulakan sekarang.  Kongsikan dengan bina blog kedai dan fanpage. 

Kami ada kelas untuk anda yang berminat :
1)  Kelas Asas Blog dan Penulisan
2)  Kelas Asas Blog, Fanpage mula bisnes
3)  Kelas Beriklan di Mudah.my

Sebelum kelas bermula, kami akan bagi soalan analisa untuk anda jawab dan tajuk blog akan diberi berdasarkan minat dan kepakaran anda.  

Sertai kami di Akademi Bekerja Di Rumah untuk mendaftar kelas asas bina blog fanpage bisnes atau penulisan.  

Jom beriklan di Soho Directory dan baca terma  iklan di sini.
 
Untuk membeli buku agama, ebook dan buku motivasi, boleh berkunjung ke Ulat Buku Online.

Untuk yang berminat boleh hubungi saya :
Email : norazizahsudin@gmail.com
Whatsapp / SMS : 0197461502

 

0 Ulasan