Kadang-kadang mood menulis ini ada masanya.  Tidak boleh dipaksa-paksa.  Kalau idea mencurah-curah, laju sahaja menulis.  Bila idea tidak ada, tidak tahu hendak tulis apa.  Perlu rajin membaca, rajin rujuk buku motivasi, baca blog blogger lain dan dapatkan ideanya, tapi jangan meniru sebab itu sudah kira plagiat.  Kena saman nanti.

Hendak tulis entri di blog juga perlu belajar.  Cari niche yang anda minat dan suka.  Jangan hentam keromo sahaja.  Jangan cedok dari blog orang lain.  Kalau ambil dari blog orang lain, perlu letak kredit.  Baru profesional dan beretika.  Untuk jadi seorang blogger yang beretika, perlu menulis dari hati yang ikhlas dan idea sendiri. 


Hendak belajar bina blog juga perlu berguru kalau tidak tahu.  Saya juga pernah mengalami situasi yang sama dahuu.  Pernah cuba buat blog tetapi sekerat jalan.  Sejak menyertai akademi, Alhamdulillah sudah pandai dan tidak stress lagi.  Bila sudah pandai mudah sahaja rupanya.


Jika anda ingin belajar bina blog, ada kedai di internet, ada tapak iklan, ada bisnes sendiri boleh belajar dengan saya.  Saya tidak paksa tetapi jika anda ingin mempunyai jenama blog sendiri, boleh hubungi saya untuk pertanyaan lanjut.


Kelas kami terdiri dariada :
1)  Kelas Asas Blog dan Penulisan
2)  Kelas Asas Blog dan Fanpage (bisnes)
3)  Kelas Iklan di Mudah.my

Kelas yang kami tawarkan untuk suri rumah yang ingin memulakan bisnes adalah kelas asas blog dan fanpage (mula bisnes).  Apa yang kita belajar dari kelas ini adalah :

1)  Kelas ini khusus bagi suri rumah yang benar-benar zero tentang urus niaga secara online.
 

2)  Mahu mula tetapi tidak tahu cara.
 

3)  Mahu mula tetapi tidak ada produk.  Kami menyediakan beberapa produk pilihan seperti produk sunnah, buku, pakej ebook dan ruang periklanan.  Juga peluang sebagai pembantu kelas di akademi bekerja di rumah.
 

4)  Kelas ini sesuai untuk belajar menjana pendapatan awal RM10, kemudian tingkatkan lagi, RM20, RM50, RM100 begitulah seterusnya (ini adalah tertakluk kepada usaha yang konsisten daripada peserta).
 

5)  Kelas ini juga sesuai untuk suri yang sibuk, suri rumah sepenuh masa, suri berkerjaya yang mahu buat secara sambilan.  Ini adalah langkah awal, kami sediakan berdasarkan permintaan demi permintaan.
 

6) Apabila sudah pandai, boleh belajar lagi dengan otai-otai pemasaran yang lain.  Juga membina jaringan bisnes secara online.
 

7)  Apa yang kita belajar di dalam kelas ini adalah analisa dahulu untuk kenalpasti apa produk yang sesuai berdasarkan kepada minat dan pengalaman. Belajar buat blog kedai online, belajar menulis konsisten, belajar buat borang tempahan, jenis-jenis entri, belajar buat fanpage, belajar buat pautan, belajar buat pautan antara blog untuk aliran trafik.
 

8) Untuk mula, kita analisa dahulu.  Pendaftaran adalah setiap hari.

Jika tiada produk kami sediakan seperti :
1)  Produk fizikal, produk sunnah dan buku
2)  Produk digital - ebook
3)  Agen periklanan
4) Produk runcit dan borong - makanan sunnah, telekung dan lain-lain
Untuk yang berminat boleh hubungi saya :
Email : norazizahsudin@gmail.com
Whatsapp / SMS : 0197461502

0 Ulasan