Saya ingin bersambung tips 2 tentang bisnes online.

1)  Apabila anda bekerja di rumah, anda memerlukan pejabat.  Ia tidak semestinya perlu menjadi pejabat yang besar, tetapi ia perlu selesa dan teratur.

Memulakan bisnes internet boleh menyeronokkan tetapi perlu kerja keras.  Anda perlu mencari niche yang sesuai dengan bisnes yang anda akan lakukan.  Lakukan banyak penyelidikan sebelum anda memutuskan apa jenis perniagaan yang anda ingin mulakan.  Jika boleh cuba bertanya dengan beberapa IM (internet marketer) yang telah berjaya atau lain-lain usahawan yang telah mempunyai bisnes online.

2)  Jangan berhenti kerja apabila anda hendak memulakan bisnes dari rumah.  Lebih bagus mempunyai sumber pendapatan yang lain sementara menunggu masa untuk  bisnes baru anda membesar dan berkembang.


Untuk bergelar WAHM bukan satu perkara yang mudah. Ramai yang mahu mengambil keputusan nekad berhenti bekerja tanpa merancang dengan betul.  Sebelum berhenti, rancanglah kewangan untuk 3 tahun pertama sebagai persediaan, juga 3 tahun persediaan kewangan selepas berhenti (3t 3s).

Berapa sasaran yang kita mahu pada 3 tahun persediaan awal. Contohnya jika mahu RM3k bersih pendapatan, kita perlu usahakannya dalam 3 tahun percubaan sebelum berhenti kerja. Inilah yang perlu kita lakukan secara sambilan dahulu. Jika tidak pasti akan mengalami masalah tekanan 3 kali ganda mental dan fizikal.

Dan juga 3 tahun persediaan kewangan selepas berhenti, kerana 3 tahun pertama inilah yang betul-betul kritikal. Jika kita tiada persediaan pasti mudah patah semangat. 

Banyak lagi tips boleh didapati di dalam ebook 101 Idea Home Based Bisnes.  Bagaimana mahu merancang dan sasar matlamat, persediaan yang perlu dilakukan sebelum berhenti dan selepas berhenti.  Jangan main terjah saja tanpa persediaan.
3)  Mulakan dahulu dengan blog.  Setiap bisnes kecil-kecilan perlu ada blog untuk bermula.  Mulakan dengan percuma baru beralih kepada berbayar.

Untuk lebih faham tentang blog, boleh dapatkan ebook asas blog.  Jika ingin mempunyai blog sendiri, boleh sertai kami dengan mendaftar kelas asas blog dan penulisan atau kelas asas blog dan fanpage mula bisnes.
4)  Jual produk orang lain dahulu.  Kemudian baru beralih kepada produk sendiri atau borong. 

Untuk lebih jimat, boleh mengambil pakej 3 dan akan dapat 4 bonus ebook yang sesuai untuk suri rumah atau suri berkerjaya mendapatkan momentum sebelum terjun ke dunia WAHM.
 Hubungi saya untuk pendaftaran kelas :

SMS/Whatsapp : 019-7461502
jadi rakan saya di facebook : https://www.facebook.com/norazizah.sudin

Untuk beli ebook/buku/CD Quran :

Mencari tepung kek segera untuk memudahkan suri rumah membuat aneka jenis kek :

Anda ada produk atau bisnes? Ingin iklankan di internet di soho directory :
 
 

0 Ulasan