Teks : Norazizah Sudin

Setiap yang bermula pasti berakhir.  Kita mahukan ianya berakhir dengan keyakinan dan gembira.  Kadang-kadang apa yang kita buat tidak menjadi, tidak sempurna dan tidak memuaskan hati kita.  Ayuh, usah gusar, usah bimbang.  Diam sekejap, berfikir dan cari di mana silapnya.  Berdoa dan minta petunjuk dari Nya.

Kita ingin apa yang kita buat berjaya dan sukses.  Jadi apa tunggu lagi!  Mulakan sekarang dan hari ini juga.  Jangan bertangguh lagi. 

Fokus dan konsisten.  Buang semua perasaan negatif.  Ambil tindakan positif.

Mula-mula cari apa minat anda.  Kemudian tulis apa matlamat anda.  Bila dan bagaimana anda hendak capai.  Tidak tahu hendak bisnes apa?  Minat sudah ada, tetapi tidak tahu bagaimana hendak bermula.  Buat offline atau online.  Untuk bisnes secara online, boleh mulakan dengan bina blog dahulu.  Boleh mendaftar bersama kami.  Kami ada buat kelas asas blog dan  bisnes.  Yang minat menulis, boleh belajar kelas asas blog dan penulisan atau kelas kreatif.  Boleh jadi penulis novel.  

Kami juga ada membuka peluang untuk jadi rakan niaga kami.  Hanya mempromosikan produk keluaran akademi.  Hanya dari rumah sahaja.  Ada internet dan komputer sudah cukup.  Tidak perlu pejabat dan pekerja.  Yang penting anda minat dan kesungguhan untuk berjaya.  


0 Ulasan