Teks : Norazizah Sudin

Bismillah.  Untuk terus ke 'advanced', lebih elok kita mula dengan yang asas dahulu.  Untuk yang baru hendak mula, bagus mula dengan ini dahulu.  Buat asas seperti dropship atau promosi barangan orang lain dahulu.  Belajar buat blog.  Untuk suri rumah yang baru hendak mula, tidak tahu hendak mula atau buntu tidak tahu di mana hendak mula, jom belajar asas dahulu.

Tutup tahun 2013.  Sekarang sudah tahun 2014.  Kenangan lalu jangan diingat.  Tahun ini baru bermula.  Tulis matlamat dan duduk fikir apa hendak buat untuk tambah pendapatan diri sendiri dan famili.  Jangan fikir lama-lama sudahlah!  

Dapatkan ebook dari akademi dan baca.  Setelah itu ambil tindakan.  Daftar kelas asas blog.  Untuk permulaan, belajar ini semua dahulu.  Bila sudah pandai, barulah boleh bertindak ke agenda seterusnya.  Semua orang bermula dari bawah.  Kalau rasa lambat, tidak mengapa.  Buat perlahan-lahan, tetapi jangan perlahan sangat.  Belajar, fokus dan kekalkan momentum.  Yang penting semangat untuk belajar.  
Ini adalah Pakej Asas Wahm Soho : Bekerja Dari Rumah

Tiga ebook di atas adalah bacaan asas.

1. Ebook asas blog dan penulisan
Ini adalah permulaan untuk mencari tapak awal pasaran dan sasaran pelanggan.  Sama ada blog persendirian dan blog bisnes.  Analisa awal sangat penting untuk pemilihan blog yang sesuai.  Saya sertakan bersama kajian kes iaitu analisa blog pelajar-pelajar yang mengikuti kelas saya. Analisa pengalaman dan kepakaran untuk memulakan blog pertama.

Panduan penulisan, membina blog berpengaruh, suka dibaca khalayak. Teknik mudah menggnakan blog, menyiapkan ebook atau manuskrip pertama.  Blog sebagai salah satu cara promosi produk untuk pemasaran online.  Mahu menulis tetapi tidak tahu cara.  Mahu mempunyai blog sendiri, tidak tahu asas dan langkah demi langkah.


2. Ebook Super WAHM Super MOM
Adalah kesinambungan dari ebook www.janawangdirumah.com.  Sangat penting untuk mengetahui setakat mana cabaran bekerja atau bisnes dari rumah.  Saya ada banyak menerima soalan sebegini.

"Bagaimana saya mahu mula, saya tidak pernah mengusahakan bisnes?"
"Bolehkah saya berhenti kerja dan mula berjualan online?"
"Bagaimanakah pendapatan saya selepas berhenti?"

Jawapan umum saya pasak kepada tiga perkara.
Bina senarai pelanggan dan jualan sebelum kalian benar-benar berhenti. Lakukan secara sambilan, lakukan secara serius. Jika pulangan sudah stabil, barulah fikirkan langkah seterusnya.
 
Bekerja sendiri maksudnya kita menyerahkan 100 peratus keupayaan usaha atau kebergantungan rezeki kepada Allah.  Kesemuanya saya sudah masukkan perkongsian pengalaman sebenar ibu-ibu yang bergelar WAHM SOHO dalam ebook Super WAHM Super MOM.  Mahu atau tidak dari segi persediaan fizikal dan mental kalian perlu cari seberapa banyak maklumat.

Lakukan secara sambilan sebelum lakukan sepenuh masa.

3. Ebook panduan mula butik online dan offline Ebook ini juga langkah demi langkah butik online dan offline.  Juga perkongsian dua usahawan yang sudah pun berpengalaman dalam mengusahakan butik.

Boleh mendaftar KELAS ASAS BLOG DAN BISNES untuk yang minat hendak memulakan bisnes.  Bagi yang minat bidang penulisan dan ingin berkongsi minat, boleh sertai KELAS ASAS BLOG DAN PENULISAN.

Hubungi saya di norazizahsudin@gmail.com untuk info lanjut.

 
 

0 Ulasan