Teks : Norazizah Sudin

Tidak semestinya tiada produk tidak boleh berbisnes.  Boleh ambil produk orang lain, jual dan branding semula kepada produk kita.  Contoh, produk makanan seperti kerepek.  Ambil dari pemborong, jual semula dan letakkan logo kita.  Ini dipanggil tiruvasi.  

Keluarkan modal sedikit untuk berbisnes.  Tidak payah pinjam dari bank.  Mungkin serendah RM200 atau RM500.  Terpulang kepada bisnes apa.  

Banyak sebenarnya.  Jangan malas untuk bereksperimen dan mencari informasi.  Mula-mula tolong jual produk orang lain.  Lama-lama boleh keluarkan produk sendiri.  Produk kecantikan pun boleh.  Beli borong dan jual.  Cari produk yang tiada branding.  'Packing' semula dan letak lah logo sendiri.  Boleh, banyak di internet dan FB.  

Untuk lebih mudah, boleh sertai kami untuk jadi pemborong telekung.  Kiranya seperti dropship lah ini.  Kalian akan diajar buat blog dan fanpage untuk jual borong.  Modal pun rendah sahaja, cuma RM250.  Belajar dan serap ilmu dahulu.  Kemudian sudah pandai dan tahu selok belok borong, boleh buat sendiri untuk produk sendiri.  Jual borong telekung dan kumpul komisen.  Simpan komisen dan sudah boleh mula untuk produk lain pula.  Berminat?

Hubungi saya di norazizahsudin@gmail.com untuk memulakannya.  Bulan Ramadhan bakal tiba.  Mula kutip duit dan sudah boleh buat bisnes sendiri nanti.

Ayuh, kita mula kayuh laju mulai bulan hadapan.0 Ulasan