Teks : Norazizah Sudin

Ramai yang bertanya, mudah ke berbisnes online?  Pada saya, jika kata susah, maka susahlah.  Tetapi jika berkata senang, maka mudah lah.  Jadi setiap yang kita buat jangan teragak-agak atau takut untuk bermula.

Untuk bisnes online, ada produk, ada fanpage dan ada blog.  Itu sahaja.  Promosi dan promosi.  Untuk menyakinkan pengguna membeli, mesti ada sesuatu yang istimewa tentang produk atau yang ditawarkan. Cari produk killer.  Fahami dan belajar.  Fokus kepada produk dan promosi.  Belajar guna teknik pemasaran yang disarankan oleh IM dan otai-otai seperti FB Ads, copywriting dan lain-lain.

Bagi suri rumah yang tiada masa untuk berbisnes offline, tidak mahu meninggalkan anak bersama pengasuh, boleh sertai kami sebagai Pengurus Online.  Produk kami sediakan, cuma perlu komited, fokus dan bersungguh-sungguh untuk berjaya.  Kalian buat kalian dapat.  Tiada paksaan untuk berjaya.  Semuanya atas kemahuan sendiri.  

Ramai yang berminat untuk jadi rakan niaga/pengurus online akademi bekerja di rumah dengan mempromosi dan menjual produk digital (pakej ebook) dan servis kelas online blog. Tidak perlu keluar rumah, semuanya hanya di atas talian. 


Kami membuka peluang kepada orang ramai untuk menjadi rakan niaga akademi bekerja di rumah. Semoga ia dapat membantu menambah duit kocek atau menjadi pendapatan utama bagi mereka yang rajin mengusahakannya. 


Rakan niaga akademi adalah satu bisnes online yang paling mudah untuk dijalankan. Kenapa? Jom kita lihat sedikit apa kelebihannya.


Jika ada yang mahu memulakan bisnes dengan bermodal yang sangat rendah dan tanpa ada ulangan modal setiap bulan, saya amat mengalu-alukan kalian terutama suri rumah dan suri bekerjaya menyertai kami di Akademi Bekerja Di Rumah, sebagai rakan niaga (pengurus online) akademi.

Apa yang menariknya, sebagai rakan niaga, kalian akan diberikan bimbingan dan latihan menggunakan blog dan facebook sebagai medan utama pasaran. Mempromosi produk-produk akademi di blog melalui latihan penulisan di blog masing-masing. Blog yang dihasilkan juga bukanlah spesifik untuk mempromosi produk akademi sahaja. Rakan niaga akan dianalisa terlebih dahulu sebelum memulakan blog. Blog yang dihasilkan juga adalah melalui kemahiran, minat dan kepakaran masing-masing berdasarkan analisa jawapan yang diberikan.

Produk akademi pula ialah pakej ebook, kelas online dan sewaan tapak iklan (soho directory). Kesemua produk ini atas talian sahaja, tanpa perlu kita menguruskan, mengambil stok dan menghantar barangan melalui pos laju. Produk juga merupakan permintaan sepanjang tahun yang sangat-sangat diperlukan oleh semua orang.

Rakan niaga akademi akan dilatih melalui kelas asas blog bisnes. Kalian juga akan dimasukkan dalam kumpulan belajar khas, yang mana bimbingan dan latihan akan diberikan setiap masa.  Juga bahan promosi yang akan diberikan.  Yang tinggal, kalian hanya perlu buat sahaja. Dengan istilah mudah tiru dan ikut sahaja apa yang telah diajar.  Konsisten, fokus dan sungguh-sungguh.
Lagi kelebihan rakan niaga, yang lebih penting dan saya kira ini faktor utama bagi mereka yang memilih bisnes yang ingin dilakukan ialah, modal yang perlu dikeluarkan untuk menjadi rakan niaga hanyalah yuran sekali bayar sahaja.  Yuran kelas sebagai rakan niaga akademi, dan secara automatik kalian terus akan menjadi alumni akademi bekerja di rumah.  Sebagai rakan niaga, kalian layak untuk menjana pendapatan dengan mempromosi ketiga-tiga produk utama ABDR.  Komisen akan diberikan kepada yang berjaya membuat jualan.

Rakan niaga akademi ini sangat sesuai untuk mereka yang mahu memulakan bisnes dengan modal yang sangat minima tanpa pengulangan modal setiap bulan.  Juga tanpa perlu bersusah payah meninggalkan anak-anak di rumah untuk menguruskan bisnes ini.  Yang penting hanya perlu ada komputer / laptop / telefon canggih dan talian internet.  Kalian juga tidak perlu fikirkan produk apa yang sesuai untuk dijual lagi, kerana ABDR telah pun menyediakan produk yang sememangnya khusus permintaan sepanjang tahun.

Pertanyaan dan pendaftaran hubungi saya :
Email : norazizahsudin@gmail.com

0 Ulasan