Teks : Norazizah Sudin

Berniagalah sebagaimana sunnah Nabi Muhammad saw.  Kita berniaga mengikut kesukaan kita dan kita selesa dengannya.  Jika suka berfesyen, jual baju.  Tetapi baju patuh syariah la ya.  Suka minyak wangi, jual lah minyak wangi.  Ada kemahiran dalam bidang masak memasak, jual kek, roti dan lauk pauk.  Pandai dan mahir menjahit, jual hasil kraf tangan seperti cadar, sarung bantal dan lain-lain hasil jahitan.

Tanya diri kita sendiri.  Kita berbisnes untuk apa?  Untuk menolong suami?  Untuk menolong keluarga menambah pendapatan?  Kena ada 'big why' di situ.  Jangan samakan kita dengan suri yang bekerja di pejabat.  Mereka ada pendapatan sendiri dan membuat bisnes sebagai menambah pendapatan.  Tetapi kita sebagai suri rumah sepenuh masa memerlukan pendapatan tambahan untuk membantu keluarga di samping untuk diri sendiri.  Suri yang bekerja makan gaji mungkin buat bisnes sebagai hobi atau suka-suka sahaja.  

Kita boleh sertai banyak grup di fb atau di persekitaran rumah kita.  Sambil itu boleh borak-borak pasal bisnes.  Untuk yang tidak tahu menggunakan IT, pergi belajar.  Jangan malu-malu.

Akademi Bekerja Di Rumah ialah satu kumpulan sokongan untuk :
➡  suri belajar perkara asas cara berbisnes online
➡  suri belajar menjana pendapatan hanya dari rumah
➡  suri bekerjaya menjana pendapatan sampingan
➡  mereka bergelar WAHM / ibu bekerja di rumah


Hubungi saya Norazizah Sudin untuk bermula.

Boleh juga Whatsapp di 0197461502.

Semoga bermanfaat.

0 Ulasan